Uitvaartcentrum De Sporen

09 345 02 05

Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, een eigen visie, geloof of overtuiging.

Het weerspiegelen van iemands karakteristieke eigenheid bij de keuze van de juiste ceremonie kan bijdragen tot een waardig afscheid en het verwerken van het verlies.

Verkiest u om afscheid te nemen in een kerk, een aula, of een andere unieke locatie; samen met familie, vrienden en kennissen of misschien liever in intieme kring? 

Wenst u de gebruiken, rituelen en symbolen van een geloofsovertuiging of kerkgemeenschap te respecteren; of bent u meer vertrouwd met uw eigen gebruiken, teksten en symbolen?

Een persoonlijke inbreng door een liefdevol of klein gebaar te stellen zoals een kaarsje of een bloemetje bij de foto plaatsen. De kinderen die graag een tekening op de kist willen neerleggen. Als zoon of dochter mooie herinneringen vertellen uit het leven van vader of moeder of een favoriet lied of muziekstuk laten afspelen …

We helpen u graag om de juiste beslissing te nemen.

Parochiekerk

Gelovigen houden graag vast aan een verrijzenisliturgie of gebedsdienst volgens de kerkelijke rituelen. Het is de klassieke manier van afscheid nemen. De pastoor of gebedsvoorganger verbonden aan de parochie neemt de inhoudelijke kant van de uitvaart op zich. We zorgen voor de organisatorische kant en maken waar nodig heldere afspraken.

Crematorium

U kan er terecht om op een serene manier om afscheid te nemen van uw dierbare. Er zijn aula’s in verschillende groottes met audiovisuele ondersteuning. Hier kan u op alle levens beschouwende overtuigingen afscheid nemen van uw dierbare. 

Er wordt ook gewerkt met het nodige oog voor detail, respect en ceremoniële begeleiding.

Op zee

Endlis biedt u de mogelijkheid om de as van uw dierbare neer te laten op zee.

Standaard gebeurt dit voor de kust van Oostende, maar asneerlatingen voor de ganse Belgische kust kunnen ook worden aangeboden. Zij hebben verschillende soorten vaartuigen ter beschikking om aan u wensen te voldoen

Uitvaart op een alternatieve of speciale locatie

Een uitvaart kan ook georganiseerd worden op een vertrouwde alternatieve locatie. Denk hierbij aan uw tuin, een park of bij u thuis.

 

Wij hebben al ervaring op verschillende locaties :

Het Kasteel van Saffelaere, De Maalderij, Haeseveld, Ruilok.

 

Meer info? Contacteer ons vrijblijvend.